Hva er generisk ekvivalent av Zocor?

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Zocor er merkenavnet på et kolesterolsenkende legemiddel som ble patentert og produsert av legemiddelfirmaet Merck. En generisk form av Zocor ble introdusert i 2006 da patentet for Zocor utløpt. Generelt, stoffet er kjent som simvastatin.

Historie

Før 1991, Merck hadde oppnådd stor økonomisk suksess med kolesterolreduserende medikament Mervacor. Men frykter konkurranse fra Bristol Myers Squibb produkt Pravachol, Merck utviklet Zocor som en mer potent kolesterolreduserende stoffet. Zocor ble godkjent for bruk av Food and Drug Administration i 1991 og utgitt i 1992. Merck fortsatte å markeds Zocor utelukkende i USA inntil patent på stoffet utløp i 2006. På det tidspunktet, redusert selskapet prisen på Zocor til konkurrere med simvastatin.

Funksjon

Zocor og simvastatin handling ved å blokkere kolesterol-produserende lipider i blodet til å senke en pasients samlede kolesterolnivået og bidra til å forhindre hjertesykdom. På grunn av Zocor mange bivirkninger, interaksjoner og advarsler, er det vanligvis foreskrevet bare etter forsøk på å kontrollere kolesterolnivået ved hjelp av kosthold, mosjon og vekttap har mislyktes. Zocor og simvastatin er ment å supplere disse hjelp av kolesterol kontroll, ikke erstatte dem.

betraktninger

Pasienter som er allergiske mot ingredienser som finnes i Zocor og simvastatin bør ikke ta enten stoffet. Disse bestanddeler inkluderer cellulose, laktose, stivelse, jern, titan dioksid og magnesiumstearat. Pasienter som har leveren forhold, kvinner som er eller kan bli gravide og kvinner som ammer bør ikke ta Zocor eller simvastatin.

interaksjoner

Pasienter som tar Zocor og simvastatin bør ikke spise grapefrukt eller produkter eller kosttilskudd avledet fra grapefrukt. Selv om grapefrukt har vist seg å være effektive i å hjelpe til å oppnå vekttap, dens tilstedeværelse i kroppen forstyrrer kroppens evne til å bryte ned Zocor og simvastatin. Hos noen pasienter kan dette være livstruende. Zocor og simvastatin bør heller ikke tas i kombinasjon med soppdrepende eller immundempende medisiner samt visse antimikrobielle stoffer, inkludert erytromycin og klaritromycin. Zocor har vist seg å ha en dårlig samspill med antidepressive medikament nefazodon, så vel som med narkotika Posicor og Lopid og supplement niacin.

Advarsel

Zocor og simvastatin kan redusere effektiviteten av det endokrine system og lever, og i høyere doser enn anbefalt det har vist seg å skade på sentralnervesystemet, og øker risikoen for kreft.

Bivirkninger

Bivirkninger kan være en allergisk reaksjon, influensalignende symptomer, magesmerter, gass, magekramper, kvalme, forstoppelse, diaré, kløe, håravfall, øye og synsproblemer, søvnløshet, svimmelhet, hodepine og nedsatt hørsel.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.