Hva er Toslink kabel?

Admin 2 Views 0 comments
Advertisement

Digital lyd kan overføres via tre forskjellige tilkoblingsmetoder: AES / EBU (Audio Engineering Society / European Broadcasting Union), S / PDIF (Sony / Philips Digital Interface), og Toslink. Toslink er en standardisert tilkobling som bruker optisk kabel for å overføre digital lyd. Det er ofte brukt i hjemmekino-applikasjoner, hvor profesjonell stil AES / EBU er overkill og den korte lengden på kabelen går sikrer at nøyaktigheten ikke vil gå tapt.

Utvikling

TOSLINK ble utviklet av Toshiba, og er en fiberoptisk forbindelse som overfører signalet via rødt lys. Navnet er en forkortelse for "Toshiba-link." Den ble brukt til å koble Toshiba CD-spillere til mottakere. Det er lett å se om signalet som passerer gjennom kabelen ved å se på den ene enden; bør du se et rødt lys som kommer ut av kontakten.

tilkoblinger

TOSLINK kontaktene er tilgjengelige i både standard og mini størrelser. Mini TOSLINK kontaktene er ofte funnet på datamaskiner. Mini TOSLINK ser ut som en mini-hodetelefonplugg, mens standardkontakt er en sekskantet form. TOSLINK er den minst sikre kontakten av de tre typer digitale lydkabler.

lengder

TOSLINK-kabler er begrenset til kjøringer av 5 meter. Teoretisk kan de gjøres opp til 10 meter, men disse kjører er ikke vanlig. Enhver kabelen over 10 meter ville kreve bruk av en signal booster.

Konstruksjon

TOSLINK-kabler kan bruke enten en enkel plastfiberoptisk materiale eller svært høy kvalitet tråder.

Hvordan det fungerer

Fordi det er overføring av digital informasjon, fungerer TOSLINK ved å sende på / av pulser av rødt lys langs kabelen. Tidlige generasjoner ble ikke favorisert i audio samfunnet fordi de ikke ser ut til å høres like bra som S / PDIF. Dette kan ha vært grunnet effekten av jitter (signalet er ute av fase, eller har avvik fra den opprinnelige), noe som fører signalet til lyd begrenset eller harde. Med forbedringer i kvaliteten på kontaktene og kvaliteten på kabelen, har TOSLINK utviklet seg til å være sammenlignbare med S / PDIF-tilkoblinger.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.