Hvordan bruke Silica Gel

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Silikagel er en svært porøs, granulær form av natriumsilikat som har vært utsatt for syre. Det absorberer fuktighet lett og dens primære bruk er som et tørkemiddel. Silica gel som brukes for dette formål kan også inneholde koboltklorid (CoCl2) eller ammonium tetrachlorocobaltate (II) [(NH4) 2CoCl4], noe som vil gjøre det silisiumdioksyd rosa når hydratisert og blått når den er tørr. Silikagel har også anvendelse i kjemi, og er kjemisk lik aerogel, men mye mindre porøs.

Bruksanvisning

Hold generelle elementer tørr. Dette inkluderer vanligvis elementer som er utsatt for mugg i fuktige omgivelser, som skinn og spekemat. Produsentene ofte pakke vitaminer med silica gel pakker for å hindre dem fra å degradere.

Beskytt elektronikk. Lagre pakker av silikagel inne elektroniske komponenter for å holde fuktigheten lav. Overdreven fuktighet inne i en elektronisk enhet kan tillate lysbuedannelse, noe som kan skade en forsterker.

Tørk det luft i en luftkompressor. Luftkompressorer ofte tømmes luften gjennom perler med silikagel for å sikre at luften er tørr. Silikagel også holder den komprimerte luft i lokomotiv bremser tørre for å holde bremsene svikter.

Bruk silikagel i kromatografi. Partikler av silikagel med meget bestemte størrelser kan anvendes for å separere molekyler av forskjellige størrelser. I tillegg kan silicagel skille polare og ikke-polare komponenter siden silikagel er et polart materiale.

Fjerne metallioner fra en vandig oppløsning. Pode et polyamin til en overflate av silikagel og binde et chelateringsmiddel til polyaminet med en kovalent binding. Silica gel kan også brukes som et reduksjonsmiddel når det er kombinert med et alkalimetall.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.