Hvordan bruke to senter kanaler

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Hvis gigantiske HD-TV er misunnelse av alle vennene dine, og du har en alvorlig hengivenhet til filmer, kan det være lurt å bruke to senterkanaler i hjemmekino-oppsett. Et senter kanal er en høyttaler som leverer dialogen spor på filmer og TV-programmer innspilt i surround sound. Som navnet antyder, er høyttaleren sentralt i nærheten av visningsområdet, vanligvis over TV-skjermen. For store TV-apparater, kan en andre senterkanal under TV-skjermen bidra til økt dialog signal, fordi den ekstra høyttaler vil oppveie front venstre og høyre kanal, de bakre surroundhøyttalere og subwoofer. Følg disse trinnene for å wire og koble to senterkanaler.

Du trenger

To matchende senterhøyttaler høyttalere

høyttalerledningene

Y-kobling for høyttalere

Receiver, forforsterker eller forsterker kablet for surroundlyd

Bruksanvisning

Plasser den andre senterkanalen enten over eller under TVen, avhengig av plasseringen av den første senterkanalen. Side-by-side-konfigurasjoner ikke fungerer så bra, fordi dialogen ser ut til å komme fra forskjellige steder, ikke fra tegnene på TV. Forankring dialogen signal over og under TV-en din skaper en mer realistisk lyd.

Fest høyttalerkablene til både senter- kanaler. Den røde ledningen kobles til positiv eller rød jack, og sølv wire kobles til negative eller black jack.

Koble de to sett med høyttalerkablene til de lange endene av Y-kobling, etter de samme røde og sorte tilkoblinger.

Koble den tredje enden av Y-kobling til sentrum-kanal kontaktene på din amp, preamp eller mottaker.

Test signal ved å justere senterkanalen volumet på forsterkeren eller mottakeren. For best resultat, trenger du to jevnt matchet høyttalere.

Hint

Juster volumkontrollene for din foran til venstre, foran til høyre og bak kanals høyttalere for å kompensere for den andre senterkanalen. Du kan legge merke til noen redusert kraftkapasitet med de to senterkanaler, fordi de fleste surround-lyd forsterker er utstyrt med diskret forsterkere som drive frontkanalene, senterkanalen og de bakre kanalene. Koble to høyttalere til en sentrum-kanal kontakten på forsterkeren deler forsterkerens kapasitet mellom de to senterkanaler.

Bruk like vurdert høyttalere for å hindre overbelastning forsterkeren.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.