Hvordan Design av en bil påvirke Fart?

Admin 1 Views 0 comments
Advertisement

"Speed", fra det gamle engelske ordet som betyr å "blomstre eller forskudd", i det 15. århundre betydde "å sende ut med hurtighet." En bilens mekaniske elementer - motor, transmisjon, vekt, hjuloppheng og chassis - kan diktere sin opptreden på plebeiiske skritt, men ingenting bestemmer bilens generelle fartspotensiale som sin utvendig design. Hvor vinden er bekymret, form og størrelse er alfa og omega for høy hastighet.

Aero Basics

Som i midten av 2011, den mektigste produksjonen bilen i verden er 1200 hestekrefter Bugatti Veyron Super Sport. Bugatti er ganske tung etter sportsbil standarder, men det er ikke det begrenser toppfarten til 267 km / h. Lufttrykk på et kjøretøy øker med kvadratet av hastigheten, noe som betyr at luft kan ha hele tykkelsen av pisket krem ​​på 30 mph, men på 150 mph, presser gjennom det er som å kjøre gjennom vann. En bil som kjører i 250 km / h pluss må være så liten og kniv-lignende som mulig, siden luft på at hastigheten er minst like tett som en 12-åring fruitcake.

frontal området

Hvilken ville gå mer rent gjennom en 15-lb. murstein av frukt kake; den flate siden av en 4-lb. stekepanne, eller den knivskarpe spissen av en 4-lb. pick-øks? Stekepanne til slutt ville gå gjennom frukt kake hvis du svingte det vanskelig nok, men bare etter første squashing den flat. Det hakke tynne, spisse blad, på den annen side, kan godt skjære rett gjennom kaken etter noe annet enn sin egen vekt. På samme måte, er bilens frontareal primære avgjørende faktor der regelrett fartspotensiale er bekymret. En bil som er meget knebøy, smale, lavt til bakken og peker i en jevn kileform (som spissen av en nål eller bladet av en kniv) vil gi langt mindre motstand mot luftstrømmen enn en flat form perpendikulær til å flyte, kutting gjennom luften i stedet for å kaste bort hestekrefter på Klem (komprimere) den flat.

dra Lommer

Igjennom luften er bare halvparten av ligningen. Tenk deg at vår hypotetiske kaken var 10 fot tykk, så mange fruktkaker er. Når du svinger den sylskarpe hakke i kaken, vil det etterlate en luftlomme bak når den passerer gjennom. Kaken vil prøve å "helbrede" seg selv ved å tette igjen bak øksen, men på et tidspunkt vil det ikke være i stand til å trekke noen mer luft inn gjennom den originale punktering. Dette skaper en boble-formet vakuum lomme bak øksen; som vakuum eller "dra" pocket vil etter hvert trekke øksen til en stopp. Dette gjør kontrollerende aero dra minst 50 prosent av topphastighet ligningen.

eliminere Drag

Den beste måten å eliminere et vakuum lomme er å raskt fylle den med høytrykksluft, og det er her bilens design slutt kolliderer med aerodynamikk. Høytrykks luft bygger seg opp foran vertikale flater, og dra bygger opp bak dem; en talentfull designer vil bruke formen på kroppen presses høyt trykk luft vekk fra frontpartiet områder og styre den rundt under eller gjennom bilen for å dra lomme.

Styling og Speed

Eksempler er mange, men de mest opplagte lå (ikke overraskende) i en verden av superbiler. For eksempel, hvis du ser rett under baklysene på mange Lamborghinis og Ferraris, vil du se en stor lufte dekket med en slags skjerm. Den andre enden av denne ventilen kobler til toppen av de bakre hjulbrønnene, hvor høyt trykk luft tendens til å samle inn, og kanaler som høytrykks luft ut av hjulbrønnene og inn i den enorme vakuumlomme like bak bilens bagasjelokk. Slike ventiler slå to fluer i ett smekk, redusere påkjørsler løft ved å fjerne høytrykksluft fra hjulet brønner og redusere luftmotstand ved å fylle vakuumet med luft. De fleste moderne produsenter bruker annen variant av denne tilnærmingen, ofte kanalisering høyt trykk luft langs bilen nær bunnen av vinduene, rundt speil eller gjennom frontstøtfangeren og over panseret. Mesteparten av tiden, slike luftkanal styling signaler både redusere luftmotstanden for en høyere toppfart og redusere løft for bedre stabilitet på trippel-sifrede hastigheter.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.