Hvordan fikse en død motorsykkel batteri

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

MC-batterier er seks-volts blybatterier, små versjoner av the12-volts batterier som brukes i biler. Hvis du har en død motorsykkel batteri som ikke vil godta en kostnad, er problemet normalt sulfate. Dette skjer når en syrebatteri er helt utladet, forårsaker svovel fra batterisyre til å følge blyplatene inne i batteriet og blokkere flyt av elektrisk strøm. Svovel tærer også blyplatene, men så lenge korrosjon er ikke alvorlig, kan du fikse en død motorsykkel batteri uten å bruke mye penger.

Du trenger

Vernebriller og hansker Crescent skiftenøkkel plast trakt Batterilader Epsom salter Destillert vann

Bruksanvisning

Ta de riktige sikkerhetsforanstaltninger. En motorsykkel batteri inneholder svovelsyre, som er svært giftig. Bruk vernebriller og hansker, og fungerer bare i et godt ventilert område. Hold åpne flammer borte fra batteriet og alltid la batteriet avkjøles til romtemperatur før du arbeider på den.

Ta ut batteriet fra motorsykkelen. Du vil sannsynligvis må bruke en liten halvmåne fastnøkkel til å løsne batterikontaktene. Fjern de små plastlokk på toppen av batteriet (kalt cellepropper) og tømme batteriet væske helt.

Forbered en løsning av 8 unser Epsom salter (magnesiumsulfat) og en liter destillert vann (det er mye lettere å oppløse Epsom salter hvis du varmer opp vannet først til ca 130 grader Fahrenheit). Bruk aldri vann fra springen i et batteri fordi det inneholder kjemikalier som kan skade batteriet. Bruke en plast trakt for å fylle hver celle i batteriet med oppløsningen. Når hver celle er fylt, riste batteriet forsiktig for å sikre at løsningen er godt fordelt inne i batteriet.

Plasser batteriet på en seks-volts vedlikeholdslading lader eller en lader med en langsom kostnad alternativ. Ikke bruk en vanlig takst som du ville gjort for en bil batteri. MC-batterier er mye mindre, og en kraftig ladestrøm vil skade dem og kan produsere brennbare gasser. Start med batteriladeren av og koble den positive ledningen til den positive terminalen og negativ til negativ. La cellen caps av under lading.

Slå laderen på lav batteriet lades over natten eller til ladeindikatoren sier ladingen er fullført. Deretter slår laderen, fjern Leeds, og erstatte cellepropper. Sett batteriet i motorsykkel, noe som gjør at kontaktene er sikker. Batteriet skal nå fungere som normalt.

Hint

Hvis du lagrer motorsykkelen i lange perioder, sette batteriet på en vedlikeholdslading lader mens det ikke er i bruk for å unngå å tømme batteriet. Gjentatte ganger tømmer batteriet vil til slutt ødelegge blyplatene repareres. Du kan kjøpe en solenergi eller konvensjonell drypplader designet for seks-volts blybatterier for mindre enn kostnaden for et nytt batteri.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.