Hvordan Juridisk beskytte Intellectual Property

Admin 1 Views 0 comments
Advertisement

Åndsverk er materialet uttrykk for intellekt som har verdi i den generelle markedet. Åndsverk kan inneholde opphavsrettslig beskyttet eiendom for eksempel bøker og musikk, samt forretningsprosesser avgjørende for etableringen av disse egenskapene. Det er viktig å lovlig beskytte åndsverk, slik at du kan gjenopprette skader i tilfelle noen brudd eller plagiat.

Bruksanvisning

Konsultere Intellectual Property Owners Association til å forstå viktigheten av å beskytte dine prosjekter (se Ressurser nedenfor). Denne organisasjonen lobbyer i Washington, DC, og på tvers av USA for intellektuell-eiendom rettigheter. Den IPOA gir også ressurser for nye oppfinnere, forfattere og kunstnere på jakt etter informasjon om å beskytte sine prosjekter.

Søk råd fra en intellektuell-eiendom advokat før du setter din materielle uttrykk ut for offentlig konsum. Disse ekspertene kan gi deg råd om den beste måten å beskytte dine prosjekter og samtidig opprettholde din distribusjon og salgsrettigheter. Du kan finne en erfaren advokat gjennom American Intellectual Property Law Association hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Utnytte copyright prosess for kunstneriske og litterære bestrebelser. Copyright lover beskytte publiserte og upubliserte bøker, musikk og programvare fra bruk av andre uten skaperen samtykke. Disse lovene gir også muligheten for rettighetshavere å distribuere, vise og utnytte sitt arbeid som de ønsker. Les mer om dine rettigheter på US Copyright Office hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Søke patent hvis åndsverk er en mekanisk eller elektronisk oppfinnelse. Patentsøknader krever spesifikasjoner, prøver og diagrammer for å vise at prosjektet er forskjellig fra andre beskyttet av loven. Du kan søke på nettet gjennom US Patent and Trademark Office (se Ressurser nedenfor).

Reserve dine rettigheter til et bilde, slagord eller en setning ved å søke om et varemerke. US Patent and Trademark Office har en interaktiv database for å hjelpe oppfinnere og kunstnere avgjøre om prosjektet er tydelig nok for rettsvern (se Ressurser nedenfor). Du kan også søke om et varemerke på nettet.

Sørg for at åndsverk er beskyttet lovlig gjennom fornyelsesformer og endringer. Opphavsrett, varemerker og patenter vare i flere tiår, men de gjør slutt utløper og krever fornyelse for å opprettholde dine rettigheter. Hvis du er en oppfinner, bør du søke om patent for å forbedre tidligere oppfinnelser for å konsolidere grep på materialet ditt uttrykk.

Hint

Lag en vanlig rutine å søke ut krenkelse av åndsverk. Du bør jevnlig sjekke søkemotorer, kreative forum og andre nettsteder for å sikre at åndsverk er trygt. Utnytte spesifikke sitater, filnavn eller åpenbare ord som beskriver materialet uttrykk i søket.

Bøker, filmer og andre prosjekter er beskyttet i teorien fra det øyeblikk av sin skapelse. Plagiert materiale og krenkelse er vanskelig å påvise, men uten garantier ved å registrere produktet ditt.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.