Hvordan koble opp en Mono Power Amplifier

Admin 2 Views 0 comments
Advertisement

Mens forsterkere eller mottakere med surround-lyd evne er sikkert mer vanlig i disse dager enn tokanals stereomodeller, flerkanalsystemer er ikke for alle. Selv surroundlyd er ideell for å skape en mer realistisk opplevelse når du ser filmer, ekte audiofile og musikkelskere forstå at hi-fi-musikk høres bedre ut på den opprinnelige stereoformat der den ble spilt inn. Selv om mange gode tokanals stereoforsterkere finnes, kan bygge bro to mono (mono) forsterkere for å skape stereolyd gir mye høyere effekt og samtidig redusere harmonisk forvrengning og økt dynamisk headroom.

Du trenger

forforsterker

høyttalerkabel

XLR eller single-kanal RCA-kabler

Bruksanvisning

  • 1

Slå av alt utstyr. Koble til eventuelle spiller enheter som CD / DVD-spillere, båndopptaker eller platespiller til de tilsvarende inngangsportene på baksiden av forforsterkeren å bruke RCA-kabler. Når du kobler spilleren enheter til forforsterkeren, koble de røde og hvite plugger i den ene enden av RCA kabler til "Audio Out» eller tilsvarende port på spilleren komponenter. Koble de røde og hvite RCA-plugger på den motsatte enden av kabelen inn i matchende-farget porter merket med enhetsbeskrivelsen for spilleren enhet (dvs. Phono, CD eller kassett i).

2

Pass på at "Mode" eller "Stereo / Mono" knapper eller brytere både mono forsterkere er satt til "Mono", "Mono", eller "Bridged Mode" hvis enhetene støtter stereo samt mono. Hvis forsterkere støtter bare monolyd, vil ingen slike knapper eller brytere være til stede.

3

Koble høyttalerkabelen til venstre side høyttaler og til "Speaker Out" port på baksiden av forsterkeren du vil bruke for den venstre kanalen. Koble høyttalerkabelen til den høyre høyttaleren og mono amp du har tenkt å bruke til høyre stereokanal.

4

Koble den ene enden av en enkelt-kanals RCA-kabel eller XLR-kabelen til "Preamp Out" eller "Line Out" port på venstre side forsterker. Koble den andre enden av RCA eller XLR-kabelen til "venstre" port under "Amp In", "Power In" eller andre lignende navn etiketten på baksiden av forforsterkeren.

5

Koble høyre side mono amp til "riktig" port under "Amp In" eller "Power In" port på forforsterkeren.

6

Koble strømadapterkabler til både mono forsterkere og sett dem inn i butikken stikkontakter.

7

Slå på mono forsterkere først og deretter slå på forforsterkeren. Til slutt, strøm på spilleren komponenter.

8

Sett mediet i en spiller komponent og velg deretter riktig kildeknappen for enheten på forforsterkeren. Juster volumkontrollen på forforsterkeren til "0"

9

Trykk "Play" på spilleren komponent og juster deretter volumet med kontrollen på forforsterkeren.

Hint

Hvis du ønsker å koble bare en mono effektforsterker til en forforsterker, kan du gjøre det og bruke systemet uten problemer. Likevel, hvis du bruker en enkelt mono amp, som produserer to-kanals stereo lyd er ikke mulig - med mindre amp er faktisk en stereo amp som støtter mono eller brokoblet mono. Derfor, hvis du kobler bare en mono effektforsterker, vil systemet gi lyd fra enten venstre kanal eller riktig - men ikke begge deler.

Hvis du ønsker å bruke to høyttalere eller kabinetter med en enkelt mono amp, kan du være i stand til å bruke en "Y" kabel for å koble "Line Out" eller "Preamp Out" port på forsterkeren på både venstre og høyre kanal innganger på forforsterkeren. Men dette betyr ikke fungere med alle forforsterkere og kan resultere i ingen lyd i det hele tatt. Selv om du kobler mono amp på både venstre og høyre kanal på en preamp, men tilkoblede høyttalere ikke produserer ekte stereo lyd. Å bruke to høyttalere med en enkelt mono amp, må du spleise ledningene for de to kabinetter og koble den kombinerte ledningen til "Speaker Out" eller "Speaker" porten på baksiden av forsterkeren.

For å koble en enkelt forsterker som støtter stereo modus, bare koble både venstre og høyre kanal fra forsterkeren til preamp bruker RCA-kabler og deretter sørge for at innstillingen på forsterkeren er satt til "Stereo".

Mono forsterkere ofte gi svært høye desibel og wattstyrke nivåer. Følgelig, når du justerer volumet på forforsterkeren, øke den gradvis for å unngå skade på høyttalerne.

Slå alltid på mono forsterkere før du slår på preamp og andre enheter. Noen ganger kan mono forsterkere produsere overspenning eller pigger hvis det er koblet til ujordet uttak eller de med dårlig linje condition.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.