Hvordan lage en hjemmelaget Recording Studio

Admin 2 Views 0 comments
Advertisement

Den selvstendige natur databasert opptak i den digitale tidsalder har gjort foreldet ideen om at et innspillingsstudio må være en stor plass. Borte er de dager da studioet måtte ha nok plass til monstrøse miksebord, store båndmaskiner og endeløse stativer av utenbords hardware prosessorer. I disse dager et digitalt studio bare må være stort nok til å huse en datamaskin og høyttalere på et skrivebord, og hva rom du trenger for en gitar, keyboard og et mikrofonstativ. Hvis du har et ekstra soverom, kjeller eller studere, har du all den plassen du trenger for å sette opp din egen platestudio. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Du trenger

Datamaskin og skrivebord

Ekstern harddisk

Opptak grensesnitt

innspillingen programvare

Mikrofon (s)

Instrument (e) av valget

Monitor høyttalere

Hodetelefoner

Mic og instrumentkabler

Bruksanvisning

  • 1

Utpeke et rom som du vil bruke utelukkende for opptak. Det kan være vanskelig å konsentrere seg om registreringsspor når plassen blir brukt av andre mennesker for andre formål. Selv om ingen er rundt mens du faktisk jobber med musikken din, kan det likevel være distraherende å ha et rom fylt med elementer som ikke er relatert til oppgaven. Hvis rommene fungerer utelukkende som et studio, er det mer sannsynlig å vite hvor alt er, og atmosfæren vil være bedre til rette for kreative bestrebelser.

2

Gi datamaskinen en forestilling sjekk. Akkurat som det er lurt å ha en plass dedikert til innspilling musikk, det samme gjelder for datamaskinen du skal bruke. Ved hjelp av det rent for opptak musikk vil hjelpe deg å effektivisere og forbedre ytelsen. Samtidig bruk av andre programmer, bakgrunner og oppgavelinjer vil redusere ytelsen til datamaskinen din, noe som kan føre til frafall og latens problemer. Du ønsker at datamaskinen fungerer så effektivt som mulig, siden opptak og redigering av musikkfiler kan bruke mye prosessorkraft. For å oppnå dette, må du deaktivere alle unødvendige tjenester. Hvis mulig, bruk en annen datamaskin for nettsurfing for å unngå risikoen for virus og spionprogrammer som kan infisere og kompromittere ytelsen til innspillingen programvare.
Du kan også være lurt å vurdere å oppgradere maskinen din. På det absolutte minimum, trenger du 1 GB RAM, og ideelt sett, vil du ha 2 GB for datamaskinen for å være ubehagelig å ta opp musikk, spesielt når flerspors eller bruke effekter plug-ins.

3

Velg innspillingen programvare. Dette er programmet som du skal bruke for å fange og deretter mic dine musikalske kreasjoner. Pro Tools er vanligvis referert til som industristandard, men fans av MOTU Digital Performer, kan Cubase eller Logic Pro uenig. Det hele kommer ned til personlige preferanser, men de beste i bransjen alle tilbyr høy kvalitet.

4

Bosette seg på et grensesnitt for å gjøre deg i stand til å få signalet fra ditt instrument inn i datamaskinens innspillingen programvare. Grensesnittet vil ha preamper som øker nivået av lav produksjon kilder som elektriske gitarer og kondensatormikrofoner. Disse enhetene trenger ikke å være dyrt, spesielt hvis du er en soloartist som bare trenger et par innganger. Selvfølgelig, hvis du ønsker å ta opp et fullt band, trenger du flere innganger, og prisen går opp tilsvarende.

5

Koble til en ekstern harddisk til datamaskinen. Bruk denne til å lagre alle filene dine etter hvert opptak. Bruke harddisken på datamaskinen som lagringsplass vil bruke opp verdifull plass på harddisken svært raskt og til slutt vil påvirke effektiviteten av opptaksoppsettet. Lagrer filene eksternt vil også gi ekstra fleksibilitet, noe som gir deg muligheten til å ta ut harddisken med deg til andre studioer bør du ønsker å samarbeide med andre musikere. Kanskje viktigst, betyr det at filene dine vil være trygg bør datamaskinen krasje.

6

Legg skjermer. Nå som opptakssystem er satt opp, må du legge til skjermhøyttalere for miksing av sporene. Studiomonitorer skiller seg fra vanlige hi-fi system høyttalere ved at de tilbyr den flat frekvensrespons er nødvendig for kritisk lytting. Top-of-the-line skjermer kan selge for latterlige summer, men mange budsjettmodeller gjør en fin jobb. Se Ressurser under for noen eksempler.
Du kan bli fristet til å gi avkall på skjermen kjøp og bland med hodetelefoner. Ikke gjør det. Hodetelefoner er fint når sporing, men de vil farge mix og forsterke visse frekvenser som kan gjøre det svært vanskelig å få en effektiv blanding. Dette vil bli klart når du prøvespille en hodetelefon blanding på et system med høyttalere.

7

Lag noen atmosfære. Når studio er fullt funksjonell, bruke litt tid for å kle den opp for å gjøre det til et behagelig og avslappende sted å være. Et par orientalske tepper, et stearinlys eller to, eller noen kule ambient belysning kan gjøre underverker. Alt du kan gjøre for å gjøre din studio en avslappende og inspirerende sted som du elsker å gå inn vil bidra til å få de kreative juices strømmer og vil forbedre effektiviteten av ditt nye hjem studio.

Hint

Siden mange virkemidler kan tas opp direkte og overvåkes med hodetelefoner, er det ofte ikke trenger å bekymre deg for å forstyrre naboene. Men hvis du har den nødvendige plass og skal spille live-trommer, så vil du sannsynligvis ønske å investere i noen lydisolering forsyninger (se Ressurser nedenfor). Når det gjelder å anskaffe en harddisk, må du kontrollere at det er raskt (minst 5400 RPM), og gå for brannledningstilkoblinger. Dette vil sikre jevn drift. Hvis du er litt gamle skolen og har reservasjoner om å blande med en mus i stedet for å tvinne faktiske knotter på maskinvare, kan det være lurt å vurdere en alt-i-ett frittstående digital opptaker. Disse maskinene tilbyr bekvemmeligheten av digitale opptak og redigering, men også har reelle fadere og knotter for en ekte hands-on følelse. Produsenter som Roland, Korg og Yamaha har alle modeller tilgjengelig, vanligvis med on-board effekter. Det er fullt mulig å lage en komplett studioalbum helt innenfor opptakeren. Se Resources nedenfor for en sammenligning av ulike modeller.

Ikke gå i fellen med å tenke at oppkjøpet av mer utstyr vil fremme dine produksjon ferdigheter. Mens kvalitet utstyr er fin og kan ofte gjøre ting mye enklere i studio, det er ingen erstatning for erfaring. Arbeide med det utstyret du allerede har, og utvikle dine kritiske lytteferdigheter vil være mer gunstig. Ikke forsøk å utstyre ditt studio med et operativsystem out-of-date Windows. Hvis det ikke er strøm, kan innspillingen programvare og noen lydenheter ikke fungerer som den skal. For å være på den sikre siden, gå til Microsoft.com og se etter oppdateringer.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.