Hvordan sette opp en dreiebok på Final Draft

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Final Draft er et program som brukes av profesjonelle manusforfattere i Hollywood for å skrive manus og formatere dem på en bestemt måte, slik at studioer, regissører, produsenter og deres mannskap vet hvordan du enkelt kan bryte hver scene ned til å bli skutt og produsert. Disse dreiebok bør bare gjøres når skriptet er faktisk kommer til å bli produsert, slik at scener kan telles for planlegging formål, kan sidene legges uten å påvirke den totale sidelengden, og scriptet kan være budsjettert for produksjon.

Du trenger

Datamaskin

Final Draft-programvaren

Bruksanvisning

Åpne manuset du har skrevet i Final Draft. Sørg for at du har begynt på den første siden av skriptet og ikke tittelsiden.

Marker hele manuset. Gå opp til kategorien Produksjon og åpne den. Scene tallene vil være det første valget etter at fanen. Velg det og et vindu vil dukke opp. Velg nummer / Omnummerer alternativ, og sørg for at den er fra side 1. Klikk på OK. Tall vil nå vises ved siden av alle dine scene overskrifter, går opp fra nummer en til men mange scener du har total.

Gå tilbake til fanen Produksjon og låse alle sidene av manuset. Dette vil holde scenenumrene fra å endre dersom nye scener må legges til manuset. Disse nye scener vil bli nummerert med det opprinnelige nummeret på scenen før den, og en "A" etter nummeret (eller B og så videre for andre nye scener). Hvis du legger til et par scener etter nummerert scene 21, for eksempel, da de nye scenene vil bli nummerert 21A, 21B og så videre. Dette gjøres slik at det er lettere for regissør, skuespillere, produsent og hele mannskapet til å vite nøyaktig hva som blir skutt og hvordan du planlegger disse scenene.

Hint

Vurder å legge vinkler og innsatser med A eller B scener etter å ha låst script sidene slik at produksjonen vet å ta hensyn til konkrete ting som nærbilder eller flashbacks, da disse er ofte ikke merket med scene overskrifter i den opprinnelige låst utkast.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.