Kan du Spray Roundup Rundt en Weeping japansk Maple?

Admin 1 Views 0 comments
Advertisement

Japansk gråt lønn (Acer palmatum var. Dissectum), oftere kalt laceleaf japansk lønn, er en avrundet, saktevoksende busk i form av en sopp med rennende grener. Det er mindre enn andre arter av japansk lønn, vokser opp til 12 fot høye med en enda større spredning. Disse brede, gråtende grener kan bli skadet av den nærliggende sprøyting av Roundup, en kontakt ugressmiddel som dreper alle planter som det berører.

Lære om Laceleafs

Uttrykket "var". i sin vitenskapelige navnet betyr at laceleaf japansk lønn er en variasjon, en naturlig forekommende mutasjon. Noen vanlige gråtende sortar er "Filigree" (Acer palmatum Var Dissectum "Filigree".), Som har fine blader som blir gule i høst; og "Garnet" (Acer palmatum Var Dissectum "Garnet"), som har rød til lilla blader som ikke falmer. Du kan vokse laceleaf Maples i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 5 til og med 9.

Se Disse Flowing Branches

Roundup er et systemisk kontakt ugressmiddel, noe som betyr at den kommer inn i anlegget gjennom kontakt med grønne vev, inkludert stilkene av flerårige planter og bladene av gråtende Maples. Den beveger seg fra bladverket gjennom resten av anlegget. Hvis du spraye Roundup nær en gråtende lønn, risikerer du å få den på busken strømmer grener. Som et alternativ til sprøyting, klatte Roundup på individuelle ugress. Roundup er sterkt absorbert av de fleste jordarter, noe som betyr at dens molekyler bindingen til molekyler i jord og ikke beveger seg. Dets halveringstid i jord, den tid det tar før halvparten av det for å bryte ned i jorden, varierer fra en til 174 dager. Siden det ikke beveger seg gjennom jord, vil det ikke flytte inn i røttene av gråt lønn.

Og ikke drepe fisk

Roundup og Roundup Pro begge inneholder tensider som hjelper ugressmiddelet klynge seg til anlegget blader slik at glysophate kan trenge inn i plantevevet. De overflateaktive i Roundup og Roundup Pro er laget av sau eller storfe fett. Roundup som inneholder tensider vil drepe salamandere, frosker og fisk. Hvis laceleaf japansk lønn er nær en fiskedam, bruk en Roundup Akvatisk eller våtmark formulering som ikke inneholder tensider.

Vær forsiktig!

Ikke lagre, blande eller bruke Roundup i ubehandlet stål eller galvaniserte stålcontainere eller spray tanker. Hvis du gjør det, kan det danne svært brennbar hydrogengass som en sigarett eller gnist kan føre til flash eller eksplodere. Bruk sokker, lange bukser og langermet skjorte, og briller eller andre vernebriller når du bruker den. Vask hendene grundig etter at du bruker Roundup og kast av alle klær som er blitt våte med det.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.