Kan jeg kjøre en kredittsjekk på min mann?

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Hvis du er interessert i å vite hva mannen din økonomiske situasjon er, kan du inspisere sin kreditt-rapporten, også kjent som å kjøre en kredittsjekk. Selv om du ikke kan bare kjøre en kredittsjekk på noen du ønsker, inkludert din ektefelle, kan du be mannen din om tillatelse til å inspisere sin rapport.

Credit Reports

Alle forbrukere som har brukt kreditt har minst en kreditt rapporten. Det er tre forbruker kreditt rapportering byråer som opprettholder disse rapportene: Transunion, Experian og Equifax. Disse selskapene samler inn informasjon om hver forbruker og at personens historie med kreditt. Disse selskapene lage rapporter for den enkelte forbruker, ikke par, så selv om du gifter deg, du og din manns kreditt-rapporter forblir atskilt.

fCRA

Den Reporting Act (FCRA) Fair Credit er en føderal lov som regulerer bruken av kreditt-rapporter og kredittinformasjon. The Federal Trade Commission (FTC) rapporterer at bare folk med et legitimt forretningsbehov, for eksempel en kreditor, utleier eller annen virksomhet, kan se på kreditt rapporten uten din uttrykkelige tillatelse. Alle andre, inkludert din ektefelle, må få din skriftlig tillatelse til å se på informasjonen på kreditt rapporten.

skriftlig anmodning

Hvis du ønsker å inspisere din manns kreditt-rapporten, en måte å gjøre det på er å sende inn en skriftlig forespørsel til kreditt rapportering byrå som rapporten du ønsker å inspisere. Du må få mannen din skriftlige tillatelse, og hver etat krever at du sender inn riktig form, som inkluderer mannen din underskrift og tillatelse, før den gjør det mulig å inspisere rapporten. Etaten kan kreve at du betaler en avgift.

Gratis Inspeksjon

Hvis du ønsker å se på din manns kreditt-rapporten, er den beste måten å gjøre det på er å spørre din mann til å få sin rapport for deg. FCRA gir hver forbruker rett til å få en kopi av hans tre kreditt-rapporter en gang i året for gratis. Din mann kan enkelt få sin kreditt-rapporten og la deg se det uten å gå gjennom prosessen med å få ham til å gi deg tillatelse. Gå til FTC-godkjent nettside AnnualCreditReport.com å få en gratis kopi av rapportene hvert år.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.