Om euthyreoide Sick syndrom i Dogs

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Euthyroid sykdomssyndrom er en dårlig forstått syndrom hos hunder. Syndromet ikke nødvendigvis forårsake symptomer. I stedet de fleste hunder med euthyreoide syk syndrom vil bli lider av en samtidig alvorlig sykdom med sitt eget sett av symptomer. Feildiagnostisering av hypotyreose er et vanlig problem, som kan føre til unødvendig og potensielt farlig behandling med skjoldbrusk hormoner.

hypotyreose

Hypotyreose er en vanlig endokrin sykdom av middelaldrende, middels til stor rase hunder. De vanligste symptomene er håravfall og flassende hud. Huden blir lett forslått og sår leges dårlig. Det er også en økt risiko for hud- og øreinfeksjoner. Sykdommen er forårsaket av en defekt skjoldbruskkjertelen som ikke slipper de nødvendige hormoner som trengs for vitale kroppsfunksjoner. I motsetning til dette, har skjoldbruskkjertelen ingen betydelige skader i euthyroid sykdomssyndrom.

Euthyreoide Sick Syndrome

I euthyreoide syk syndrom fører en annen sykdom undertrykkelse av blodets konsentrasjon av hormoner spesielt tyroksin og fritt tyroksin (T4 og fT4). Dette undertrykkelse kan være misvisende og be diagnosen hypotyreose. Grunnen til at hormonene blir undertrykt er ikke fullt ut forstått.

Diagnose

Diagnose av euthyroid sykdomssyndrom hos hunder er en vanskelig prosess. Mange saker blir feildiagnostisert eller oversett. En komplett medisinsk historie og grundig fysisk eksamen er garantert å finne ut om det er en nonthyroidal sykdom til stede. Medisiner kan føre til undertrykkelse av skjoldbruskkjertelen også. Det er viktig å ta hensyn til hvilke medisiner hunden din tar. Blodprøver for tyroksin og skjoldbruskkjertel hormon vil bidra til å gjøre en diagnose. Andre blodprøver som kan bidra til å skille euthyreoide syk syndrom versus hypotyreose inkluderer tester for blodmangel og høyt kolesterol. Dette er karakteristisk for hypotyreose.

Fører til

Det er mange mulige årsaker til euthyreoide syk syndrom. Endokrine sykdommer som Cushing sykdom, hypoadrenocortism og diabetes kan undertrykke skjoldbrusk hormoner. Alvorlige infeksjoner, leversvikt, nyresykdom og hjertesvikt kan føre til euthryoid syk syndrom. Overvektige eller eldre dyr kan ha unormalt lave nivåer av skjoldbrusk hormoner. Å være i varmen, graviditet eller faste også kan føre til misvisende T4 og FT4 nivå resultater.

Behandling

Behandlingen bør dreie seg om å behandle den underliggende sykdom eller tilstand som skyldes de lave hormonnivåer. Medisiner som kan undertrykke hormonnivåer bør justeres eller endres hvis det er mulig. Å gi supplerende thyreoideahormoner til en hund med euthyreoide syk syndromet er ikke anbefalt. Alle tilfeller av euthyreoide syk syndrom må overvåkes nøye av en veterinær før tilstanden løser.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.