Slik unngår Sprekker i Betong

Admin 3 Views 0 comments
Advertisement

Hvis du planlegger et konkret prosjekt, vil du bli dedikere tid og penger til å gjøre det perfekt. Enten du skal gjøre jobben på deg selv eller ansette en entreprenør, er det et par ting du bør tenke på før du begynner. Selv om det er umulig å garantere at den nylig plasstøpt betong ikke vil etterhvert danne sprekker, med noen enkle tips du kan forebygge skader.

Støping

Vet på forhånd hvor mye vann skal blandes inn i din type betongblanding. Legge vann gjør betongen spredt videre for en enklere hell. Men som vannet fordamper fra mix, stivner betongen, tørker og krymper. Jo mer vann som tilsettes, jo mer betongen vil krympe, og jo mer vil sprekke.

Hell betong på komprimert grunnen for å hindre sprekkdannelser. Hvis undergrunnen ikke er komprimert, jord, betong og over det, vil slå seg og føre til at skive til å sprekke. De fleste utleiefirmaer har utstyr tilgjengelig til riktig komprimere undergrunnen, og det er vel verdt investeringen.

Skjær kontrollfuger inn i betongen, slik at platen vil være i stand til å krympe og ekspandere med temperaturendringer. Kontrollfuger bør kuttes den samme dybde av platen og i en avstand maksimalt tre ganger tykkelsen av betongen. For eksempel, hvis din betongplaten er 4 fot, bør du ha kontroll ledd fordelt ca 12 fot fra hverandre. Alle kontrollfuger bør kuttes mellom 6 og 12 timer etter støping.

Cure tørkebetongplate riktig for å forhindre rask uttørking og sprekkdannelser. Platen må beholde nok fuktighet slik at tørking og krymping skjer så sakte som mulig i dagene og ukene etter helle. Dette øker den endelige styrke og vannresistens av betongen.

Herding av betong

Svømme skive regelmessig med vann eller sprøytetåke over skive flere ganger om dagen begynner ca 12 timer etter at betongen begynner å stille, eller etter at du har kuttet styrings leddene.

Cure betongen ved å dekke skive med sand, burlap, halm eller lerret som kontinuerlig holdes fuktig.

Anvende en vanntett papir eller en plast tetning til betongen så snart den er motstandsdyktig mot enhver skade overflaten. Plastfilmer kan forårsake misfarging, så gjelder ikke dersom det endelige utseendet på skive er viktig.

Bruke et kjemisk membran kur så snart platen er ferdig. Imidlertid kan kjemisk herdende forbindelser senere påvirke evnen til gulv for å forholde seg til betong.

Hint

Herding med vann er den mest effektive måten å hindre hurtig uttørking.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.