Symptomer på Katalysator Damage

Admin 3 Views 0 comments
Advertisement

Katalysatorer brukes i forbrenningsmotorer for å redusere skadelige karbonmonoksid utslipp. De kan også bryte ned nitrogenoksider til nitrogen og oksygen og hydrokarboner til vann og karbondioksyd. Katalysatorer utføre disse oppgaver ved å forårsake kjemiske reaksjoner med eksosutslipp som de strømmer gjennom. Katalysatoren som brukes oftest i omformere er platina, rhodium eller palladium, da disse er meget reaktive metaller. Kjernen i omformeren er ofte keramikk eller rustfritt stål. De er utformet som sekskanter for å øke overflatearealet, noe som øker effektiviteten av katalysatoren. Mange problemer kan oppstå med katalysator, noe som kan påvirke hvordan motoren går.

effekter

En av effektene av en katalysator som ikke fungerer som den skal er en motor som kjører med en ujevn tomgang. Når du er på et stopp lys eller tegn, vil du være i stand til å føle en uvanlig vaklende følelse.

symptomer

Et annet symptom av en katalysator blir skadet er lukten av svovel når motoren er i gang. Svovel lukt er lik lukten av råtne egg.

Funksjon

Motoren mister noen funksjon med en skadet katalysator. Gass kjørelengde kan bli redusert som følge.

Makt

Motorens effekt kan også bli redusert. Tregere akselerasjon og kraft kan være merkbar, spesielt når det går oppover.

Advarsel

En skadet katalysator kan også føre til at motoren kjøres varm, som igjen kan føre til andre skader. Løpetemperaturmåleren vil vise om motoren går varm.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.