Tegn og symptomer på overgangsalder Etter en hysterektomi

Admin 0 Views 0 comments
Advertisement

Når eggstokkene blir fjernet som en del av en hysterektomi, en kvinnes østrogennivået stuper og hun går inn i overgangsalderen umiddelbart, uavhengig av hennes alder. Mange er kjent med vanlige symptomer på overgangsalder, som hetetokter og nattesvette, men kvinner må også se for hodepine, humørsvingninger og bentap.

effekter

Tap av østrogen påvirker hver kvinne annerledes. Noen har hetetokter så alvorlig at de er fristet til å ta av seg klærne og hoppe i snøen i midten av vinteren. Andre våkne midt på natten gjennomvåt av svette.

vaginal Symptomer

Mange kvinner opplever vaginal tørrhet, kløe og svie. Mangel på smøring kan føre til smerter under samleie.

andre symptomer

Menopause kan føre til humørsvingninger, hyppig gråt og depresjon. Hormonelle endringer kan også føre til hodepine, inkludert migrene og vektøkning. Dråper i østrogen kan øke hastigheten på bentetthet tap, så vel, noen ganger fører til osteoporose. Hjertesykdom er også en bekymring.

Løsning

Kvinner bør snakke med sine leger om symptomer. Det finnes mange typer supplerende østrogen tilgjengelig med en resept. Alternative løsninger er også et alternativ, inkludert å spise soya og tar botaniske rettsmidler som klaseormedrue.

Advarsel

Hormonbehandling har mange fordeler, men det kan også øke kreftrisiko.


Pktree all rights reserved, if not specified, are original, reproduced need to indicate the source.